A twin-towered monument designed by Aedas twinkling in Hangzhou Qianjiang

0

Project description

As the host city of the 19th Asian Games, Hangzhou Qianjiang’s strategic planning has facilitated the overall growth of the southern Yangtze Delta. It includes an Olympic Stadium, a central business district and the Gangli mixed-use project. Aedas Executive Director Wei Li and Global Design Director Ken Wai jointly led the team to create a mixed-use gateway in Hangzhou Qianjiang, integrating commerce, culture, retail and tourism. residential to accommodate rapid urban development.

Located in the heart of Hangzhou Ring Road, the project is easily accessible with dual subway lines, a well-developed transportation system and surrounding key developments. The design comprises a two-tower complex incorporating office and residential areas within a narrow site. Aedas Executive Director Wei Li added, “It is a human design that creates outdoor-indoor connection and maximizes spatial experience, forming a live working environment with efficient planning. of the layout.

Inspired by the West Lake lotus, the jagged architectural form scales across the floors of the refuge to create a lotus root-like facade that is complemented by vertically connected cores to provide porosity. The Twin Towers’ massing is symmetrical, providing a unique and lively form in a high-density area. The lotus inspiration is further extended to the curved entrance canopy, softening the linear architectural form that faces the main roads.

The facade concept is derived from the ripples of West Lake as a fusion of nature and architecture. The facade, which uses aluminum and glass panels, shimmers distinctly under different angles of sunlight. The crisp and neat appearance creates a contemporary office and retail image for the building.

Architectural cores are optimized on a limited plot by minimizing elevator areas, to create more functional spaces and maximize views from the Twin Towers. Individual elevators are designed to separate offices and residential areas, reinforcing the boundary between public and private spaces. The design adopted interactive circulation to enhance work-life harmony. The commercial street is connected to part of the interior workspace to connect the multifunctional spaces of the towers.

Aedas Global Design Director Ken Wai said, “We created a sustainable design with a flexible layout with consideration for urban characteristics. The design is inspired by local culture and history, creating a landmark for the city. »

Share.

Comments are closed.