Leasehold improvement of the law firm | Architect magazine

0

Project description

Located in the emerging “District of Detroit” neighborhood just north of downtown, the new 2715 Woodward Class A office building opened in 2021 and now houses the new office of Warner Norcross + Judd (Warner) . HED worked with the law firm to design their new office, which occupies the third floor of the building, covering a total of 27,000 square feet. More than 50 private offices have been designed in the space, with additional open workspaces and flexible amenity areas for collaboration.

Designed through a hands-on participatory design process, the design team learned a lot from studying Warner’s eight other offices across Michigan. Virtual tours were housed within the envelope of the new building, allowing Warner employees to ask questions and contribute ideas along the way.

Some of the more unique design solutions that resulted from this deeply collaborative process include:

The Vault: A Modern Law Library Sanctuary. A place where lawyers can get away from their desks for focused work. Nestled in the belly of the interior floor plate, wrapped in patterned floor-to-ceiling glass to mimic the perforated wall on the opposite side of the suite to allow light to filter in while sheltering the full view of those inside .

The Woodward Lounge: Located at the perimeter of the building along Woodward Avenue, this space is dedicated for the free use of employees only. A relaxed setting for a gentle buzz of activity while overlooking the city.

The Media Room: Multiple wall-mounted monitors create a technology hub located directly adjacent to the client meeting space and social cafe. By day, a meeting space for customers and employees, by night, a wonderful space to welcome guests for a game night, movie viewing, etc.

The Open Office: A unique take on an open office concept with additional vertical “frames” that feel open and airy while simultaneously providing varying degrees of privacy, storage, and elevated greenery in the space.

Additionally, focused client meeting areas, a full-service kitchen and bar, and reception space complete this beautiful modern office. In the end, Warner’s goals were fully achieved with this space which feels open and full of natural light and offers great views of the city – inspiring and appealing to employees from all walks of life. This type of attractive office environment has undoubtedly helped Warner to pursue its continued growth despite a difficult recruiting environment.

Share.

Comments are closed.